Beplantingsplan

 

Beplantingsplan

 

 

Een tuinontwerp is niet compleet zonder een beplanting die is afgestemd om het ontwerp, de omgeving, ligging t.o.v. de zon en de wensen van de eigenaar van de tuin.

Om de tuin zowel in de zomer als in de winter een aantrekkelijk uiterlijk te geven, is het noodzakelijk om een combinatie te maken van groenblijvende en bladverliezende planten. Veel mensen zijn ook bang om één of meerdere bomen in de tuin te plaatsen, terwijl dit wel noodzakelijk is om een tuin 'diepte' te geven en de vele horizontale lijnen te doorbreken. Een boom of struik dient daarom op zijn volwassen omvang te worden geselecteerd om te voorkomen dat een te forse boom wordt gepland, welke na enkele jaren weer moet verdwijnen omdat deze te groot is geworden.

 

Het beplantingsplan wordt pas in detail gemaakt nadat het ontwerp van de tuin gereed is. Hierbij wordt natuurlijk zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen u als klant. Eventueel aanwezig planten in de 'oude' tuin die toepasbaar zijn in het nieuwe ontwerp, zullen hierbij worden meegenomen. 

 

In de tuin zal de beplanting op elkaar worden afgestemd, waarbij ik rekening houdt met de planthoogte, bloemkleur, Bloeiperiode, bladkleur en blad vorm  en natuurlijk de grondsoort en ligging in de tuin. 

 

In het beplantingsplan wordt allereerst de visie op de beplanting aangegeven. Deze is vertaald in plattegrond waarop alle planten zijn aangegeven. Tevens ontvangt u een korte beschrijving van alle toegepaste planten en nog een totale bestellijst van allen benodigde planten. In de bestellijst heb ik tevens aangegeven wat de kwaliteit/hoogte van de planten moet zijn om. Met de bestellijst kan u de planten zelf bestellen of dit alsnog aan mij uitbesteden. 

De plattegrond is dermate gedetailleerd dat u de planten hiermee zelfstandig kan uitzetten en inplanten. Eventueel kan ik u hierbij ondersteunen.